Adım Adım Bitcoin Satın Alma Rehberi – Kriptotek

Adım Adım Bitcoin Satın Alma Rehberi

Adım Adım Bitcoin Satın Alma Rehberi

Son günlerin en popüler konularının başında sanal para piyasası geliyor. Şüphesiz bugünlerde en fazla konuşulan yatırım araçlarının başında Bitcoin var. Bitcoin, geçiyor olduğumuz 2017 yılında, “21. Yüzyılın Altını” lakabını çoktan hak etmişti. Muhteşem bir artış grafiği ile beraber, dünyada ki bütün insanların ilgisini çekmeyi başarmış gözüküyor. Bu başarının arkasında karmaşık bir işlem sistematiği ve yasalarla ilgili toz bulutları hala yayılmaya devam ediyor. Bu popülerliği hak etmiş olsa bile, hala insanların akıllarında bazı sorular bulunuyor. Bitcoin’i nasıl satın alabilirim? Bitcoinlerim nerede depolanacak? gibi soruları yanıtlamaya çalışacağız. Bitcoin satın alma konusunda hem istekli hem de tedirgin olanlar için aydınlatıcı bir rehber olacak yazımızın ilginizi çekeceğini umuyoruz. Hadi başlayalım!

 We love Bitcoin

Adım 1: Bitcoin hakkında kendinizi bilgilendirin 

Kripto para birimlerinin en büyük dezavantajlarından biri, herhangi bir kuruma ya da kuruluşa ait olmamasıdır. Tamamen anonim(public) bir yapıya sahiptir. Bir işlem yaptığınızda (gönderen veya alan kişi olarak) kimliğiniz bitcoin adresi olarak adlandırılan, 34 karakterlik rakam ve harflerden oluşan bir dizi şeklindedir. Bu Bitcoin konusunda bilmeniz gereken bilgilerden sadece biri. Blockchain (Bkz. Yeni Başlayanlar İçin Bitcoin: Bilmeniz Gerekenler), işlem sırası için madencilik yapanlara ödenen ücretler, dijital cüzdanlar vb. çoğaltabileceğimiz bitcoin işlem mantığı konusunda bilgilenmek sizin yararınıza olacaktır. Bitcoin’in kendi resmi sitesinde (bitcoin.org) Türkçe’nin de bulunduğu, birçok dilde yanıtlanmayı bekleyen sorularınızın cevabını bulabilirsiniz. Özünde aslında anlamanız gereken şudur; herhangi bir kişi, kurum ya da kuruluşa bağlı olmayan bir para sisteminde yatırım yapmayı amaçlıyorsunuz. Bu konuda başınıza bir şey geldiğinde gidebileceğiniz ya da şikâyet edebileceğiniz bir yerin olmayışıdır. Bitcoin almadan önce ne kadar çok bilgi sahibi olursanız, başınıza gelecek kötü şeyleri o kadar engellemiş olursunuz.

 

Adım 2: Bitcoin cüzdanınızı seçin 

Bitcoin almaya karar verdiğinizde bir bitcoin cüzdanına sahip olmanız gerekiyor (Bkz. Yeni Başlayanlar İçin Bitcoin: Bitcoin Cüzdanı Nedir?). Elbette cebinizin arkasında ya da çantanızda taşıdığınız cüzdanlardan değil. Dijital cüzdan sahibi olmanız için seçenekleriniz oldukça fazla. Hatta hemen şu an bu yazıyı okurken, akıllı telefonunuzun uygulama mağazalarından, dijital cüzdan uygulamalarına bakabilirsiniz. Web ’de herhangi bir yerden erişebileceğiniz çevrimiçi cüzdanlar, çevrimiçi işlem yapabildiğiniz ve bitcoin’inizi çevrimdışı saklayabildiğiniz cüzdanlar (Bkz. Digital Bitbox Ledger Nano S) ve kâğıt cüzdanlar gibi seçenekler var. Seçmeden önce iyi bir araştırma yaparak sizin için hangisinin uygun olduğuna karar verebilirsiniz. Unutmayın! Güvenlik önemli.

 Bitcoin kredi kartı

Adım 3: İlk Bitcoin’inizi alın 

Bitcoin konusunda herhangi bir şey bilmezken çıktığınız bu yolculukta, bitcoin hakkında bilgi sahibi oldunuz, işlem mantığını kavradınız, bir dijital cüzdana sahipsiniz ve artık ilk bitcoin alım işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.

 

Birçok Bitcoin alım-satımı yapan site güvenliğe oldukça önem vermekte. Tabii ki geçtiğimiz adımlarda olduğu gibi bu adımında olmazsa olmazı araştırmak. İyi bir araştırma yapmanız gerekiyor. Sahte sitelere dikkat etmelisiniz. Yatırım yapma isteğinizi ilk anda yok edecek üzüntülere girmek istemiyor ve paranızın değerli olduğunu düşünüyorsanız bitcoin’i iyi anlamanız gerekiyor.

 Bitcoin balon

Türkiye’de sayısı gün geçtikçe çoğalan bitcoin alım-satımı yapılabilen siteler bulunmakta. Paribu.com ve Btcturk.com siteleri Türkiye’de en fazla Bitcoin işlem hacmine sahip iki web sitesi. İşlem yapabilmek için, telefon, kimlik bilgileriniz ve kimliğinizin önlü arkalı fotoğrafını göndermenizi istiyorlar. Genelde çift aşamalı güvenlik sistemine sahip olan bu sitelerde güvenlik çok önemli bir yer tutuyor. Bu iki web sitesinde de Türk Lirası – Bitcoin arası alım satımı rahatlıkla yapabiliyorsunuz. Bu aşamada tek ihtiyacınız olan şey üyelik oluşturmanız ve Banka hesabınızdan oradaki hesabınıza para göndermeniz. Bu işlemleri tamamlayıp, hesabınız onaylandıktan sonra artık Bitcoin almak için hesabınıza kredi kartınızdan para aktarabilirsiniz. Evet, artık ilk bitcoin alma işlemini gerçekleştirdiniz. Bundan sonrası size kalmış.

 

Rehberimizin çeşitli yerlerinde güvenlik ve bilgi konularının ne kadar önemli bir yer tuttuğunu yeterince anlatmaya gayret ettik. Anlattığımız bu adımların detaylarına diğer yazılarımızdan ulaşabilirsiniz.

Sevgiler,

Kriptotek.com Ekibi

En Fazla Okunanlar

Kolay Para Kazanmanın Yolları: Her şey bilgiyle başlar (1. Bölüm)
Kolay Para Kazanmanın Yolları: Her şey bilgiyle başlar (1. Bölüm)
Paranın bulunuşu ile dünya tarihi ve insanlığın başka bir yöne doğru gittiğini hepimiz biliyoruz. Para uğruna ülkeler...
Daha Fazla Oku
Değerli kriptoparaları bulmanızı sağlayacak ip uçları
Değerli kriptoparaları bulmanızı sağlayacak ip uçları
Bu yazıda bahsedeceğimiz püf noktalarıyla kullanarak kendiniz de değerlenecek kriptoparaları bulabilirsiniz. 1) İlk a...
Daha Fazla Oku
Yeni Başlayanlar İçin Bitcoin: Bitcoin Cüzdanı Nedir?
Yeni Başlayanlar İçin Bitcoin: Bitcoin Cüzdanı Nedir?
Bitcoin evrenine yeni girenler için hazırladığımız yazı serimizin son yazısında, “Bitcoin cüzdanı nedir ne değildir?”...
Daha Fazla Oku