Bitcoin Nasıl Alınır? Adım Adım Bitcoin Alma Rehberi [Resimli Anlatım] – Kriptotek

Bitcoin Nasıl Alınır? Adım Adım Bitcoin Alma Rehberi [Resimli Anlatım]

Adım Adım Bitcoin Alma Rehberi [Resimli Anlatım] 

Son zamanların en çok konuşulan konularından olan bitcoin, yaşadığımız zaman diliminde birçok soru işareti barındırıyor. Aklı karışık birçok kişi için bu blog ile birlikte bitcoin hakkında her şeyi en ince ayrıntısına kadar anlatmaya özen gösteriyoruz. Daha önce ki birçok yazımızda temel olarak Bitcoin’in ne olduğu, çalışma prensipleri ve yatırım şekilleri ile ilgili, birçok konuya açıklık getirmeye çalıştık. Bu yazımızda, bitcoin yatırımı yapmak isteyen, daha önce hiç bitcoin almamış olan sizler için bitcoin nasıl alınır? Sorusuna cevap bulacağız.

Türkiye’de en çok işlem hacmine sahip bitcoin borsası sitelerinden biri olan paribu.com üzerinden bitcoin’in nasıl alınıp satıldığını anlatacağız. Görsellerle destekleyeceğimiz rehber tadında yazımızı adım adım işleyerek aklınızda ki sorulara yanıt vereceğimizi umuyoruz. Vakit kaybetmeden hemen başlayalım!

Paribu.com

2017 yılının başlarında açılan site; günün 24 saati Türk Lirası ile Bitcoin alım satımı yapılan, Türkiye’nin en çok işlem hacmine sahip ve güvenilir bitcoin borsalarının başında gelmektedir.

 

1.Adım: Kayıt Olma 

Siteye girdiğimiz de bizi bu ekran karşılıyor. Hesabınızı oluşturmak için Kayıt esnasında ilk etapta sizden, ad-soyad, telefon ve şifre belirlemenizi istiyor.

Bitcoin borsası giriş 1

Paribu, kayıt ekranında doldurduğumuz bilgilerden sonra telefonumuza SMS aracılığıyla bir güvenlik kodu gönderiyor ve bu ekrandan girmemizi istiyor. (Unutmadan hatırlatalım paribu.com güvenlik konusuna çok önem veriyor. Site 256 Bit SSL Secure şifreleme sistemine sahip)

Bitcoin borsası giriş 1

Telefona aşağıdaki görselde ki gibi bir kod geliyor. Kodu sitede istenilen alana girdikten sonra gelen hoşgeldiniz mesajı.

Bitcoin borsası sms

Telefonumuza gelen kodu girdikten sonra bizi paribu’nun ana sayfası karşılıyor.

Bitcoin borsası ana sayfa

 

2. Adım: Hesap Ayarları

Bir önceki görselde sayfanın sağ üst tarafında ismimizin olduğu sekmeye tıkladığımızda bizi açılır bir menü karşılıyor. Hesap Ayarları sekmesine tıklayarak aşağıdaki ekranın olduğu alana geliyoruz. Bu bilgileri eksiksiz doldurmanız, işlemlerinizin sağlıklı ilerleyebilmesi açısından önemli. (Yani verdiğiniz bilgilerin paribu.com tarafından onaylanması gerekiyor.) Bu alandan ayrıca şifrenizi değiştirebilir ya da işlem limitlerinizi görebilirsiniz.

Bitcoin borsası kayıt

Bitcoin borsası kayıt 2

3.Adım: Para Yatırma

 Hesabınıza tüm bilgileri eksiksiz girdikten ve paribu tarafından onaylandıktan sonra ana sayfada ki TL İşlemleri sekmesine tıklıyoruz. 

 Bitcoin borsası TL işlemleri

Bu aşamada hesap sahibinin adını (hesap kendinizin adına olmalı)  ve yatırmak istediğimiz tutarı giriyoruz. (paribu.com kuralları gereği minimum yatırma miktarı 500 TL’dir.) Bildirim Gönder butonuna tıklıyoruz. Önemli başlığı ile verilen bilgilendirme ve uyarıları okumayı unutmayın.

Bitcoin borsası TL yatırma 

Karşımıza bildirim oluşturulduğu ile ilgili bir uyarı metni ve kod çıkacaktır. 

 Bitcoin borsası TL yatırma kodu

Burada Tamam butonuna tıklayarak parayı yatıracağımız paribu.com hesabı IBAN numarası ve işlem açıklaması (Kod) görünecektir. Bu kod, para transfer edilirken açıklama kısmına yazılacaktır. Bunu unutmamanız gerekiyor. Paribu hesabına para yatırırken mutlaka kendi bireysel hesabınızdan göndermeniz gerekiyor. ATM’den para göndermeniz halinde paribu bunu kabul etmeyeceğini söylemektedir. Sebebi ise ATM’den yapılan transferlerde gönderici bilgilerinin doğrulanamamasıdır.

Bitcoin borsası para yatırma

4. Adım Bitcoin Alma

Parayı size verilen bilgiler ışığında transfer ettikten birkaç dakika sonra paribu hesabınızda paranız görünür. (Ana Sayfanın sağ üst köşesinde bakiyenizde ki para miktarı görünmektedir.) Bundan sonra yine ana sayfada ki sekmelerden Kolay Alış-Satış butonuna tıklıyoruz.

Bitcoin borsası kolay alış

Gelen ekranda ne kadar TL’lik Bitcoin almak istiyorsanız yazıyorsunuz ve BTC Al butonuna tıklıyorsunuz. 

 Bitcoin borsası Bitcoin alış

Evet, ilk Bitcoin’inizi aldınız. Artık hesabınızda ki bitcoini istediğiniz zaman Türk Lira ’sına çevirmek için Kolay Sat sekmesine tıklayabilirsiniz.

 

5.Adım: Diğer İşlemler

Artık bir Bitcoin sahibisiniz. Hesabınızda görünen bir bitcoin miktarı var. Paribu’nun ana sayfasında bütün BTC - TL alım satım işlemlerini canlı olarak gösteren Market bölümü mevcut. Dilerseniz buradan ekranın sol tarafından belirlenmiş olan fiyattan bitcoin alma işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Bitcoin borsası Bitcoin gelişmiş alım satım

Dilerseniz menüde bulunan BTC İşlemleri sekmesinden, kendinize ait bitcoininizi paribu hesabına aktarabilir veya paribu’dan aldığınız bitcoininizi, Bitcoin Çekme sekmesinden kendi cüzdanınıza aktarabilirsiniz. Burada unutmamanız gereken diğer bir ayrıntı, Bitcoin çekme işlemlerinden komisyon ücretleri tahsil edilmektedir. (0.0005 BTC)

Bitcoin borsası Bitcoin işlemleri

Unutmayın her işlem öncesi görsellerde gördüğünüz Önemli başlığında ki bildirimlerin tamamını okumanız çok önemli. Paribu, kullanıcılarının herhangi bir anlaşılmazlığa düşmemesi açısından bütün işlemlerin yanında bilgilendirmelerini yapmaya özen göstermiş. Bu yazımızın ilk bitcoin alımınıza yardımcı olduğunu umuyoruz. Herkese Bol Kazançlar!

En Fazla Okunanlar

Yeni Başlayanlar İçin Bitcoin: Bitcoin Cüzdanı Nedir?
Yeni Başlayanlar İçin Bitcoin: Bitcoin Cüzdanı Nedir?
Bitcoin evrenine yeni girenler için hazırladığımız yazı serimizin son yazısında, “Bitcoin cüzdanı nedir ne değildir?”...
Daha Fazla Oku
Herkesin Merak Ettiği, En Çok Sorulan 7 Temel Bitcoin Sorusunun Cevabı
Herkesin Merak Ettiği, En Çok Sorulan 7 Temel Bitcoin Sorusunun Cevabı
Bitcoin, elektronik ortamda oluşturulup saklanan, dijital bir para birimidir. Bitcoin kimsenin kontrolünde değildir. ...
Daha Fazla Oku
Adım Adım Bitcoin Satın Alma Rehberi
Adım Adım Bitcoin Satın Alma Rehberi
Adım Adım Bitcoin Satın Alma Rehberi Son günlerin en popüler konularının başında sanal para piyasası geliyor. Şüphes...
Daha Fazla Oku